Banner
Alternative gratuite la programele si pachetele software cu plata (Partea I)
Duminică, 11 Iulie 2010 11:45   

TAG-uri: alternativ | download | gratis | software

Alternative gratuite pentru programele platite (Partea I)In vremuri de criza precum cele prin care trecem acum, multi dintre clientii companiilor producatoare de software isi indreapta atentia catre posibilitatea reducerii costurilor generate de licentele programelor pe care le utilizeaza in computerele proprii sau chiar a celor din cadrul companiilor.

Computer-Arena.ro a facut o selectie a acestor programe alternative si va invita sa le descoperiti si dumneavoastra:

Securitate:

Comodo logoExista numeroase solutii de securitate oferite gratuit, asa ca nu le vom prezenta pe fiecare in parte. Am ales in schimb un pachet software complet ce include atat modul antivirus cat si un firewall extrem de eficient. Acesta se numeste COMODO Internet Security si poate face fata cu succes amenintarilor informatice de tipul virusilor, viermilor, troienilor, etc. Programul ruleaza pe sistemele de operare Windows 7 / Vista / XPSP2, dispune de interfata in limba romana si poate fi descarcat folosind link-ul de mai jos.

The plugin mod_jdownloads_file needs the component jDownloads to work!
To download the latest version of jDownloads please visit: www.jdownloads.com!

Office:

Open Office logoDaca v-ati imaginat ca un pachet software de dimensiunile si greutatea Office-ului de la Microsoft nu poate avea un echivalent gratuit... va inselati. Open.Office.org este dovada clara ca pana si cele mai complexe programe pot fi dezvoltate pe platforme open source si oferite gratuit utilizatorilor. Fara a avea o interfata grafica spectaculoasa, OpenOffice.org face fata cu brio nevoilor unui utilizator casnic sau chiar celor ale unei mici companii. De asemenea, acesta poate lucra cu larga varietate de formate, inclusiv cu standardul OpenDocument Format (ODF) 1.2, poate deschide documente create in Microsoft Office 2007 si Office 2008 pentru Mac si in plus poate exporta instant documentele in format PDF. Parerea noasta e ca merita descarcat!

Inscriptionare medii optice:

CDBurnerXP logoSi in aceasta sectiune putem enumera mai multe solutii alternative, dar pentru ca ne-am propus sa alegem un singur program vom mentiona doar CDBurnerXP, un utilitar absolut gratuit ce permite utilizatorilor  arderea de CD-uri si DVD-uri, inclusiv discuri BluRay si HD-DVD. Dintre functiile suplimentare trebuie mentionate optiunea de a crea si inscriptiona imagini de tip ISO si interfata localizata in mai multe limbi printre care si Romana. Pentru a descarca ultima versiune a acestuia, folositi link-ul de mai jos.

Arhivare / Dezarhivare:

7zip logoCantitatea uriasa de informatii si dimensiunile tot mai mari ale fisierelor pe care trebuie sa le stocam poate deveni de multe ori o problema. Arhivarea (comprimarea) acestora este in multe cazuri singura solutie si astfel avem nevoie de un produs software care sa ne ajute in acest sens. 7ZIP este un astfel de program, este oferit gratuit (open source) si poate recunoaste majoritatea formatelor cunoscute:  7z, ZIP, GZIP, BZIP2 si TAR (Arhivare / Dezarhivare), ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS, ISO, LZH, LZMA, MSI, NSIS, RAR, RPM, UDF, WIM, XAR si Z (doar Dezarhivare). Puteti instala acest program folosind link-ul urmator:

Email:

Mozilla Thunderbird logoDaca in urma cu cativa ani e-mailul era inca considerat un mod de comunicare exclusivist, in ziua de azi acesta este parte integranta a rutinei noastre zilnice. Numarul tot mai mare de mesaje primite pe email si importanta diferita a acestora ne face sa cautam acele solutii informatice care sa ne ajute sa gasim rapid un mail mai vechi, sa putem cataloga mailurile dupa importanta si sa indexam mesajele primite. Un astfel de program este Thunderbird, o solutie gratuita de la Mozilla, aceeasi companie care produce si popularul browser Firefox. Merita incercat!

- va urma -

Computer-Arena.roAdauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 8858 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 33758 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan