Banner
Alternative gratuite la programele si pachetele software cu plata (Partea a II-a)
Luni, 22 Noiembrie 2010 00:00   

TAG-uri: alternativ | download | gratis | software

Alternative Gratuite la programele cu plata recomandate de Computer-Arena.roSpecialistii Computer-Arena.ro au facut o selectie a programelor gratuite ce pot inlocui cu succes variantele cu licenta si va invita sa le descoperiti si dumneavoastra in partea a doua a seriei de articole "Alternative gratuite la programele si pachetele software cu plata".

In acest episod ne vom referi la alte cinci categorii de programe care sunt absolut indispensabile oricaror utilizatori de PC-uri in zilele noastre: Navigare online, Media Player, Client FTP, Management de fotografii si PDF Viewer. In cazul in care doriti sa incercati unul din aceste programe, folositi link-ul atasat.

Navigare Online:

Firefox logoLa acest capitol e greu sa vorbim de alternative gratuite, majoritatea browserelor fiind oferite fara costuri suplimentare, dar destul de diferentiate intre ele. Motivatiile pro si contra sunt dintre cele mai diverse, noi insa ne-am oprit la cunoscutul Firefox, un browser open source de la Mozilla care, pe langa functionalitatea ireprosabila si securitatea permanent imbunatatita, ofera suport pentru peste 100 de milioane de add-on-uri, majoritatea aducand un plus de valoare inegalabil acestui browser.

The plugin mod_jdownloads_file needs the component jDownloads to work!
To download the latest version of jDownloads please visit: www.jdownloads.com!

 

Media player:

BS.player logoSi la acest capitol, lista de optiuni este destul de mare, dar noi va recomandam BS.player, un program foarte cunoscut si indragit, dar care pentru o perioada destul de lunga a fost oferit doar contracost. In acest moment BS.player dispune din nou de o versiune gratuita care, in ciuda faptului ca e oferita fara costuri, ofera functionalitati extinse, un sistem propriu de update al codec-urilor si suport pentru majoritatea fisierelor audio/video.

 

Client FTP (File Transfer protocol):

FileZilla logoChiar daca este un produs open source, FileZilla FTP Client este un soft de referinta pe care numerosi utilizatori se bazeaza atunci cand au de efectuat transferuri de fisiere. FileZilla ofera stabilitate imbunatatita, suporta standardele  FTP, SFTP, FTPS (FTP over SSL/TLS)  si SSL si este disponibil pentru majoritatea platformelor: Windows, Linux, Mac OS X, s.a.

 

Management de fotografii

Picasa logoCand vine vorba de fotografii, stim cu totii cat de repede creste numarul acestora, iar dificultatile in a gasi o anumita poza ne da de cele mai multe ori serioase batai de cap. Ei bine, Google ne usureaza munca si ne ofera Picasa, un software gratuit cu ajutorul caruia putem edita si organiza cu foarte mare usurinta fotografiile din vacante si nu numai.  In plus, Picasa poate cu doar cateva click-uri sa creeze albume foto online, acestea putand fi accesate de catre prieteni, cunostinte sau rude.

 

PDF Viewer

Foxit Reader logoChiar daca Adobe ne ofera gratuit propriul cititor de fisiere PDF (Adobe Reader), trebuie sa stiti ca exista  si in acest caz alternative interesante. Una dintre acestea este Foxit Reader, un program de mici dimensiuni ale carui puncte forte sunt resursele minimale necesare, timpii extrem de scurti de incarcare si afisare a documentelor si, nu in ultimul rand, numarul extins de functionalitati.

- va urma -

Computer-Arena.roAdauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 9066 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 33961 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan