Banner
Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT
Luni, 02 Mai 2011 12:44   

TAG-uri: concurs | proiecte | robotica

LUMINA - Institutii de InvatamantTehnologia viitorului transpusa prin sisteme IT si lupte intre robotei, la cea de-a 9-a editie a Concursului International de Proiecte Informatice - INFOMATRIX.

Bucuresti, 2 mai 2011: 250 de liceeni si studenti, organizati in echipe din 38 de tari sunt asteptati sa concureze intre 5 si 9 mai a.c. in campusul International School of Bucharest (soseaua Gara Catelu nr. 1R), in etapa finala a Concursului International de Proiecte IT InfoMatrix 2011, organizat de LUMINA Institutii de invatamant in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.  Astfel, cea de-a 9-a editie a InfoMatrix se va termina printr-o ultima evaluare a 126 de proiecte finaliste (25 romanesti si 101 internationale), de catre un juriu de specialitate si prin prezentarea acestora publicului larg, in cadrul unei expozitii care va avea loc pe 6 si 7 mai a.c., intre orele 11:00 si 19:00.

Cele 126 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selectionate din peste 500 de proiecte inscrise in concurs in perioada octombrie 2010 – martie 2011. Printre proiectele expuse in Capitala, se numara si finalistele concursurilor InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, in Mexic, Hong Kong si Ucraina, intre lunile ianuarie si aprilie, a.c.

In cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte inregistrate la patru categorii de concurs si o categorie extra concurs:
“Arta Computerizata“ (29 proiecte finaliste – categorie de concurs),
“ Continut digital” cu tema „God vs. Evil” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),
“Programare” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),
“Programare computerizata” (crearea unui software de control si cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic - 19 proiecte finaliste – categorie de concurs),
“Robotica” (categorie extra concurs, o noutate a Infomatrix 2011 - 24 de roboti inscrisi; „ Robotica” este o categorie speciala ce cuprinde robotii care se vor lupta in competitii de mini-sumo).
Noutatea editiei 2011 a InfoMatrix devine astfel categoria „Robotica”, in cadrul careia se vor organiza competitii de mini-sumo (lupte intre robotei). Luptele robotice se vor desfasura intr-un ring special amenajat.

Expozitia InfoMatrix 2011, din 6 si 7 mai a.c. va cuprinde si alte proiecte si dispozitive aplicabile in toate segmentele vietii sociale si in multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: constructii, locuinta, protectia mediului si animalelor, educatie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2011 toate cele 126 de proiecte finaliste, prezente in expozitie vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri. Cele mai bune proiecte finaliste  la cele patru categorii de concurs, atat la sectiunea “studenti” cat si la sectiunea “elevi de liceu” vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 9 mai a.c., la Palatul National al Copiilor.

Despre:

Editia InfoMatrix 2011 a debutat inca din luna octombrie a anului trecut si se desfasoara pana pe 9 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) inscrierea si inregistrarea proiectelor de catre liceeni (14 - 19 ani) si studenti (15 octombrie 2010 – 25 martie 2011), b) evaluarea si selectarea pentru faza finala a celor mai bune proiecte (25 -30 martie  2010), d) etapa finala desfasurat­­a, intre 5 si 9 mai a.c. si care cuprinde selectia, expunerea si premierea celor mai bune proiecte internationale precum si a celor mai bune proiecte romanesti, in numar de 25, selectionate in faza nationala a INFOMATRIX 2011, desfasurata la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 si 8 aprilie 2011.
Pana in prezent s-au desfasurat etapele de inscriere si de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni si studenti din 38 de tari. Dintre acestea, organizatori au selectat 126 de proiecte, care se vor regasi in expozitia finala deschisa publicului pe 6 si 7 mai  2011.

tarile reprezentate in finala InfoMatrix 2011, desfasurata la Bucuresti sunt: Romania, Mexic, Turcia, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Burkina Faso, Camerun, Cehia, Ecuador, Georgia, India,  Indonezia, Iran, Iraq, Italia, Kazakhstan, Kenya, Kirghistan, Macedonia, Malaezia, Moldova, Myanmar, Polonia, Serbia, Tajikistan, Tanzania,  Thailanda, Turkmenistan, Ucraina, SUA, Vietnam, Yemen, Hong Kong.
Informatii detaliate despre sectiunile concursului si criteriile de preselectie a lucrarilor inregistrate se regasesc pe www.infomatrix.ro

Despre:

LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT este un grup de institutii de invatamant particular care asigura instruirea copiilor din invatamantul preuniversitar in scoli private.
Din cadrul grupului LUMINA Institutii de invatamant fac parte: Liceul International de Informatica Bucuresti (www.ichb.ro), Liceul International de Informatica – Constanta (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, scoala Spectrum Bucuresti (www.scoalaspectrum.ro), scoala Spectrum Constanta, (www.scoalaspectrum.ro), scoala Spectrum Ploiesti, scoala Spectrum Iasi, scoala Spectrum Cluj, scoala Spectrum Timisoara.

Scolile din cadrul Lumina Institutii de invatamant ofera servicii de educatie pentru orice grupa de varsta de la 3 la 19 ani, in cadrul cursurilor de zi. Scolile Lumina cuprind toate ciclurile de invatamant preuniversitar: prescolar, primar, gimnazial si liceal.

Copiii invata potrivit curriculum-ului romanesc, in cadrul Liceelor Internationale de Informatica din Bucuresti si Constanta, dar si in scolile Spectrum din Bucuresti,  Constanta, Ploiesti, Timisoara, Cluj, Iasi si dupa curriculum-ul britanic la scoala Internationala Bucuresti (The International School of Bucharest).

Liceele Internationale de Informatica din Bucuresti si Constanta au predare in limba engleza la materiile: informatica, matematica, fizica, biologie, chimie si engleza.
The International School of Bucharest ofera predare integrala in limba engleza cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.



Adauga acest articol in reteaua ta de socializare favorita:
 
 

Comunicate de Presa

Facilitati EDI (Exchange Data Interface) integrate in SocrateOpen ERP

Comunicate de presa | 4 Mai 2011 | Hits: 14727 | Comments

BIT SoftwareBrasov, 04.05.2011 - Tendinta actuala in materie de standardizare si eficientizare a schimburilor comerciale, din dorinta de a...

Continuare

Pe 6 si 7 mai, in Capitala, 250 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT

Comunicate de presa | 2 Mai 2011 | Hits: 12412 | Comments

LUMINA - Institutii de InvatamantTehnologia viitorului transpusa prin sisteme IT si lupte intre robotei, l...

Continuare

Epson PP-50 - imprimare de calitate a CD-urilor si DVD-urilor la cele mai avantajoase costuri

Comunicate de presa | 18 Februarie 2011 | Hits: 9819 | Comments

Epson logoBucuresti, 16 februarie 2011 – Continuand seria deja existenta, Epson® a lansat Discproducer PP-50, un model accesibil, destinat in special celor care imprima pana la 400...

Continuare

BITSoftware, distribuitor autorizat GoogleApps

Comunicate de presa | 28 Ianuarie 2011 | Hits: 7086 | Comments

BITSoftware logoLucrati cu o multime de informatii zi de zi, iar unele dintre ele ati vrea sa le faceti cunoscute si colegilor dumneavoastra in timp...

Continuare

Concurs gaming FIFA 2011 pe PlayStation 3 la Flanco AFI Cotroceni

Comunicate de presa | 21 Ianuarie 2011 | Hits: 8873 | Comments

Flanco logoBucuresti, 21 ianuarie 2011: Flanco organizează pentru elevii pasionati de fotbal un concurs de gaming FIFA 2011 pe consola PlayStation 3,...

Continuare
next
prev

Joaca-te online!

Nu sunt articole similare

Utile

Nu sunt articole similare

Review-uri Computer-Arena.ro

Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Review: Gamepad Genius Wireless Grandias 12V
Introducere: Viata unui gamer nu este intotdeauna usoara, iar posibilitatea achizitionarii device-urilor atat de necesare acestei pasiuni este de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Producatorii de console si accesorii pentru gaming ...
0 Comentarii 14589 Accesari

Topuri Computer-Arena.ro

Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Saptamana viitoare incepe IDF (Intel Developer Forum). Ce ni se pregateste?
Incepand de saptamana viitoare intreaga comunitate IT, precum si jurnalistii de specialitate vor avea ochii atintiti asupra evenimentului IDF (Intel Developer Forum) organizat anul acesta la San Francisco. Desi nu dureaza decat trei zile (Luni, Marti ...
0 Comentarii 40242 Accesari

Cel mai citit articol (7 zile)

Informatie indisponibila momentan